Science to Share

Fashion of the Future

Fashion of the Future

Je zou het in eerste instantie misschien niet denken, maar wetenschap en mode hebben veel met elkaar te maken. Natuurlijk is wetenschap betrokken bij bijvoorbeeld het verven van stoffen, maar wij gaan je met deze site laten zien dat er ook veel interessantere dingen zijn dan dat! Kun je je voorstellen dat je geen smartwatch meer hoeft te dragen, maar een shirt hebt dat automatisch je hartslag meet? Of kleding die je gewoon weg kunt gooien als je ze niet meer wilt dragen, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn? En wat denk je van voorspellen weten wat de nieuwe trends over vijf jaar zullen zijn? Al deze dingen zijn mogelijk, of worden dit binnenkort, dankzij de wetenschap.

Wij zijn een team van vijf enthousiaste wetenschappers die allemaal een passie delen: anderen alles vertellen over de wonderen van de wetenschap. Daarom hebben we deze blog gemaakt. We willen je laten zien hoeveel de toekomst van mode afhangt van de wetenschap. Van het gebruik van scheikunde en natuurkunde om allerlei functionele stoffen te maken tot het voorspellen van de nieuwste modetrends met wiskunde, we zullen het allemaal bespreken. Voor als je je nu afvraagt: wie zijn die vijf enthousiaste wetenschappers dan? Dat lees je hieronder!

 

Jeanne Muizelaar

Hallo iedereen! Mijn naam is Jeanne, ik ben 21 jaar oud. Als kind wilde ik al weten waarom alles werkt zoals het werkt. Waarom geneest paracetamol pijn? Waarom kan je geen hout smelten? Daarom heb ik scheikunde gestudeerd – om de antwoorden op die vragen te vinden. En ook al is het niet het eerste waar je aan denkt, heeft scheikunde ook veel te maken met alledaagse onderwerpen zoals mode. Ik vertel je er de komende maanden alles over ?. Ik zie je snel op onze blog!

Jeanne Muizelaar

 

Mariska Carty

Hallo, ik ben Mariska Carty, de wiskundige van de groep, dus ik hou natuurlijk van cijfers, maar VERRASSING, ook zeker van mode! Daarom gaan we het hebben over de mode van de toekomst. Kun je je voorstellen dat je kleding draagt ​​alleen maar om beter te zijn voor het milieu, niet om er schattig/trendy uit te zien? Hoe zouden deze kleren eruit zien, hoeveel gaan ze kosten en wanneer worden ze geproduceerd? Ik zal de wiskundige kant hiervan bespreken, niet alleen de abstracte textielwiskunde, maar ook de kosten van dit alles, en misschien proberen te voorspellen wanneer dit zal gebeuren.

Mariska Carty

 

Stijn Alberts

Ik hoop je te fascineren met alles wat de wetenschap kan betekenen voor de kunst die mode heet. Mijn naam is Stijn Alberts, ik heb zowel scheikunde als kunstgeschiedenis gestudeerd en werk nu als docent scheikunde. Zoals je misschien al vermoedt, hou ik van zowel scheikunde als kunst, en wat zou er voor mij spannender zijn dan de vraag te beantwoorden hoe nieuwe technologieën kunnen werken in de wereld van de kunst. Kom en sluit je aan bij onze groep op een reis naar de toekomst van mode!

Stijn Alberts

 

Mor Lumbroso

Leuk jullie allemaal te ontmoeten, mijn naam is Mor Lumbroso. Ik ben een ontwerper die wetenschapsfilosoof en historicus is geworden. Ja, voor mij waren design, kunst en wetenschap altijd verbonden door het proces van creatief denken. Deze onderwerpen trokken me mijn hele leven in verschillende richtingen, dus na een paar jaar als ontwerper te hebben gewerkt, ging ik terug naar de universiteit om zelf wetenschap te onderzoeken! Bijna elk object om je heen is een gecombineerd resultaat van design, wetenschap en technologische interactie. Kijk maar eens rond op je smartphone of schoenen om een ​​voorbeeld uit het echte leven te zien. Ik kijk ernaar uit om mijn passie te delen en je meer te vertellen over hoe modeontwerp en wetenschap samenkomen om ons het textiel van de toekomst te brengen!

Mor Lumbroso

 

Luuk van der Togt

Hallo, mijn naam is Luuk van der Togt, ik ben ingenieur en studeer momenteel wetenschapseducatie en communicatie. Als ingenieur ben ik erg geïntrigeerd door het concept om mode te fabriceren op een manier die zowel duurzaam als kostenefficiënt is, wat een hele uitdaging is. We leven momenteel met 7,7 miljard mensen op aarde, en het is een interessante missie om ons allemaal modieuze, comfortabele en duurzame kleding te leveren.

Luuk van der Togt

Vertaald uit het Engels