Science to Share

Alles weten over eten

Over ons “eten is weten” blog

Wat heb je vandaag gegeten? Was het een gezond stuk groente of was het een lekkere donut? Maakt het uit? Ja doet er zeker toe. Maar hoe en waarom maakt het uit, vraag je je misschien af. Dat is een heel goede vraag. Ik ben blij dat je het vraagt. Het antwoord…. wordt onthuld in onze blog :). Maar voor het geval dat deze geweldige intro nog niet genoeg was om je te overtuigen: heb je je ooit afgevraagd waarom je je niet kan concentreren tijdens de les? Wellicht heb je daarvoor wel heel veel snoep gegeten of cola gedronken? Heb je je ooit afgevraagd hoe je acne goede en slechte dagen had? Wat je eet kan invloed hebben op je gedrag, gezondheid en de wereld om je heen (klimaatverandering), maar hoe dan?

Je wordt waarschijnlijk al doodgegooid met blogs over wat je wel en niet zou moeten eten. Ben je daar ook zo klaar mee? Maak je geen zorgen, dat vertellen we je niet. Dit is niet je standaard gezondheidsblog, wel zul je het belang van voedsel begrijpen en verbanden kunnen leggen tussen wat je eet en wat voor invloed het kan hebben. Ben je er klaar voor?

 

Wie zijn wij?

Hoi! Ik ben Peter, 24 jaar en ik studeer Bio Inspired Innovation. Ik ben al erg lang geïnteresseerd in biologie en ik vind het super om anderen zich ook te laten verwonderen door de natuur. Ik denk dat er nog veel te leren valt over alles om ons heen, en ik denk dat biologie wel de basis is van dat alles. Je hoort de hele tijd slechte dingen in het nieuws, maar er zijn nog steeds dingen die we kunnen doen om het beter te maken. Het verbeteren van de wereld begint door te zien hoe mooi het kan zijn!

 

Hallo! Mijn naam is Anna en ik ben een 21-jarige studente. Ik ben net klaar met mijn bachelor scheikunde in Utrecht. Naast studeren heb ik behoorlijk intens geroeid. Als je acht keer per week traint, is het belangrijk om voldoende, gezond en divers te eten. In deze jaren heb ik veel geleerd over voeding, supplementen en voedingsstoffen. Door mijn persoonlijke voedings ervaringen te combineren met mijn achtergrond in de chemie, heb ik een brede kennis over het onderwerp. Tijdens deze blogs wil ik je informeren en bewust maken hoe jouw dieet jou beïnvloedt. Veel plezier met lezen!

 

Hallo, ik ben Aras. Ik ben 24 en ik studeer neurowetenschappen en cognitie. Het onthullen van de mysteries van de hersenen is een van de meest betekenisvolle dingen voor mij. Maar dat is niet altijd het geval geweest. Ik ging van chemie naar biologie, naar neurowetenschappen en nu naar wetenschapscommunicatie. In al die jaren dat ik studeerde, merkte ik dat wat ik at een enorme invloed had op mijn focus, geheugen en testprestaties. En nu ik mijn neurowetenschappelijke achtergrond heb, zou ik graag willen weten hoe het onze mentale prestaties beïnvloedt, en hoe we daarvan kunnen profiteren. En ik hoop dat jij dat ook zou doen!

 

Hallo, ik ben Julia, 27 jaar oud en ja, ik studeer nog steeds. Het leven kan bijzonder uitpakken, bijvoorbeeld wanneer je tijdens het backpacken iemand ontmoet en naar Denemarken verhuisd. Na een tijdje begrepen we dat we ons moesten ontwikkelen in plaats van afhankelijk te zijn van elkaar, dus verhuisde ik terug en begon aan mijn interessante master in Behavioral Ecology (vooral diergedrag). Ik wilde liever de vertaler zijn dan de onderzoeker, dus nu ben ik bezig met wetenschapscommunicatie. Het communiceren van het mooie en het belang van wetenschap lijkt mij het belangrijkste om de wereld te verbeteren. Het geeft me hoop.