Science to Share

Plastic vervuiling

DIY – Maak je eigen bioplastic!

Het is allang bekend dat plastic vervuiling een groot probleem is. Recyclen doen we al jaren, maar nog steeds neemt de hoeveelheid plastic in de oceaan met het jaar toe. Eén van de alternatieven is het gebruik van bioplastics. Er zijn een heleboel wetenschappers die onderzoek doen naar het beste bioplastic, maar wat is bioplastic precies en is dit de ideale oplossing voor de plasticvervuiling? Om bioplastic te kunnen maken hoef je in ieder geval geen onderzoeker te zijn. Met een paar simpele ingrediënten kan ook jij bioplastic maken!

Ingrediënten:
5 ml azijn
7,5 g maizena
~ 5 g glycerol (online of bij de apotheek verkrijgbaar)
50 ml water
1-2 druppels kleurstof

Extra benodigdheden: pan, lepel (geen houten lepel, deze neemt de kleur op), maatbeker en een mal

Deel jouw creatie via Instagram (@sciencetobe) of in de reacties hieronder!